top of page
iStock-512753579_r.jpg

Chinese full body adjustment
(Chinese chiropractie)

Chinese chiropractie past het hele lichaam aan. Er is een nadruk op manuele behandeling, inclusief wervelmanipulaties en correcties. Dit wordt gedaan met gedoseerde, met de hand uitgevoerde, snelle bewegingen vooral aan de wervelkolom.

Problemen kunnen ontstaan door zogenaamde blokkades van wervels of andere gewrichten in het lichaam, waarbij ze minder goed bewegen en functioneren. Dit vastzitten leidt tot irritaties van de structuren van de (wervel)gewrichten en de spieren en zenuwen daar omheen. Vooral stoornissen in de functie van de wervelkolom kunnen het zenuwstelsel beïnvloeden. De meeste klachten die een chiropractor behandelt , betreffen rug, schouders en nek. Ook hoofdpijn, migraine, aangezichtspijn en tintelingen of gevoelloosheid in armen of benen komen veel voor. Pijn en stijfheid door bijvoorbeeld artrose (slijtage) kunnen doorgaans sterk verminderen met een manuele behandeling.

Ook klachten buiten de wervelkolom kunnen behandeld worden: spier -en gewrichtspijnen, bijvoorbeeld van de ellebogen (tennisarm), knieën, enkels en voeten. Zelfs kan bij artritis pijnverlichting en functieverbetering van de gewrichten bereikt worden met behulp van manuele manipulatie.

bottom of page