top of page
iStock-512753579_r.jpg

Vuurnaaldtherapie

Vuurnaalden worden in China sedert vroegere tijden veel toegepast in klinische behandelingen. Vuurnaaldtherapie is een behandeling waarbij een dikke en dunne naald van speciaal metaal, door vuur in vlam wordt gebracht en snel ingebracht in bepaalde punten en delen van het lichaam. Vuurnaaldtherapie wordt sedert verre tijden gebruikt en is een essentieel deel van de traditionele Chinese geneeskunde . Lokaal kan vuurnaalden de meridianen verwarmen, de circulatie van lokale Qi en bloed versnellen, de microcirculatie verbeteren en stasis, kou en vocht, hittetoxines en pijn elimineren. Het effect is snel en goed.

Over het algemeen kan het, na te zijn geblust met vuuracupunctuur, door lokale stimulatie en geleidingsinductie van meridianen, de qi en bloed, lichaamsvloeistof, yin en yang en qi-beweging van het lichaam reguleren, wat niet alleen de functie en activiteit van het lichaam herstelt. zang-fu-organen, maar maakt ook de yin en yang relatief in balans. Veel mensen lijden bijvoorbeeld aan lokale pijn of pijn in het hele lichaam, omdat de belangrijkste oorzaak van pijn koude pathogene qi is, en de hitte van vuuracupunctuur kan de meridianen opwarmen en de opkomst van yang qi in het menselijk lichaam stimuleren, voor het verdrijven verkoudheidspathogenen,  het harmoniseren van de aderen en het verlichten van  pijn als algehele werkzaamheid.

vuurnaaldtherapie.jpg

Vanuit het perspectief van de moderne geneeskunde kan vuuracupunctuur de functies van meerdere systemen van het menselijk lichaam aanpassen, de immuunfunctie van het lichaam verbeteren en het metabolisme en celherstel bevorderen. De Chinese geneeskunde gelooft dat wind tot jeuk aanzet.  Vuurnaaldtherapie omvat de  functies van het evacueren van externe wind, het doven van interne wind en het bevorderen van de bloedcirculatie.

bottom of page