top of page
iStock-512753579_r.jpg

Guasha-therapie

Wat is Gua Sha?
Gua Sha is een traditionele Chinese geneeswijze waarbij gebruik wordt gemaakt van schraapinstrumenten en specifieke technieken om herhaaldelijk over het oppervlak van het menselijk lichaam te schrapen en te wrijven, waardoor de huid rode of donkerrode ‘sha’-omstandigheden produceert om de meridianen uit te baggeren en het bloed te activeren. Effectief op bloedcirculatie en verwijderen van bloedstasis.

De rode vlekken die na het schrapen op de huid verschijnen, worden "Sha" genoemd, wat "sha" betekent. Vanuit het perspectief van de traditionele Chinese geneeskunde is ‘Sha’ het uitscheidingsproduct van ziekteverwekkers, en ‘uit Sha komen’ betekent het verwijderen van ziekteverwekkers uit het lichaam.

Wat zijn de voordelen van schrapen?
Gua Sha kan worden gebruikt om lichaamspijn, ademhalingsaandoeningen of stagnatie van Qi en bloed in het lichaam te behandelen. Vanuit het perspectief van de traditionele Chinese geneeskunde worden ziekten veroorzaakt door qi-stagnatie en bloedstasis in het lichaam, waardoor lokale microbloedvaten en omringende weefsels worden vernietigd, waardoor het metabolische afval van het lichaam snel kan worden afgevoerd, waardoor wind en kwaad worden verspreid, waardoor qi en bloed wordt geharmoniseerd en de lichaamsbalans verbetert.

Daarom heeft Gua Sha de volgende effecten en voordelen: Verbetert luchtwegaandoeningen, zoals verkoudheid, neusallergieën en astma.

Behandeling van problemen aan het bewegingsapparaat, waaronder cervicale spondylose, frozen shoulder, lumbale hernia en spierpijn

Verbetert de luchtweginfecties van kinderen, koorts, enuresis en andere problemen bij kinderen. Verlicht vermoeidheid, ontspant de spieren en activeert collateralen. Versterkt het lichaam en bevordert de bloedcirculatie.

 

guasha therapie (3).jpeg

Gua Sha-kleur:
De kleur van Gua Sha kan uw gezondheidsstatus weerspiegelen:


Roodachtig: normaal of mild. De huid wordt licht rood na herhaaldelijk licht schrapen.

Donkerrood: Er is lichte vochtigheid en warmte in het lichaam

Paars: staat voor bloedstasis, wat betekent dat de Qi van het lichaam geblokkeerd is of dat er sprake is van weefselontsteking, waardoor pijn of stijfheid in het lichaam ontstaat.

Paars-zwart: staat voor stagnerende Qi en bloed in het lichaam, langdurige pijn of een ernstiger aandoening

bottom of page