top of page
iStock-512753579_r.jpg

Moxa-therapie

Moxibustie is een vorm van traditionele Chinese moxibustietherapie waarbij gebruik wordt gemaakt van de warmte die wordt gegenereerd door verlichte moxa-sticks om acupunctuurpunten op het lichaamsoppervlak te stimuleren en de verstoorde fysiologische functies van het menselijk lichaam aan te passen door de activiteit van meridiaan Qi te stimuleren. Wordt veel gebruikt in de interne geneeskunde, chirurgie, gynaecologische, KNO (wat is dat?)en andere ziekten. Voor gewone mensen kan moxibustie ook het lichaam versterken , ziekten genezen , en is het de belangrijkste methode van gezondheidszorg. Het grootste kenmerk van moxibustie is dat het tijdens de behandeling warmte kan genereren en dat de meridianen worden verwarmd en koude wordt verspreid. Het heeft een duidelijk effect op ziekten die worden veroorzaakt door factoren zoals exogene wind, kou, vocht en lichaamsyangdeficiëntie. Klinisch gezien is moxibustie zeer effectief bij de behandeling van artrose, reuma, reumatoïde artritis, baarmoederontsteking, onvruchtbaarheid, diarree en andere ziekten.

Yang Qi is een belangrijke subtiele substantie bij mensen. Als Yang zwak is, is Yin sterk. Moxibustie kan koude Yin verwijderen en Yang Qi versterken. Het is geschikt voor patiënten met een zwak lichaam en zwakke Yang Qi. Naast het verwarmende effect van Qi heeft het ook de functie van fixeren. 

Onvoldoende Qi kan orgaanptosis veroorzaken. Moxibustion is ook zeer effectief bij de behandeling van dergelijke ziekten, zoals baarmoederptosis, gastroptose, anale verzakking, atmosferische verzakking, enz

Het verwarmen van de meridianen en het deblokkeren van meridianen, het bevorderen van qi en het activeren van bloed.

De traditionele Chinese geneeskunde gelooft dat alleen via soepel vloeiende qi en bloed de normale levensactiviteiten van het menselijk lichaam kunnen behouden. Qi en bloed hebben de eigenschap dat ze ‘stromen als ze warm zijn en coaguleren als ze koud zijn.’ Moxibustietherapie kan ervoor zorgen dat hoge temperaturen de spier- en botmeridianen van het lichaam binnendringen, waardoor koude qi en bloed warm worden en soepeler stromen.

Verdrijft kou en vocht, elimineert stilstand en verdrijft congestie. De pure Yang-hitte en geneeskrachtige kracht van moxavuur kunnen snel qi-knopen openen en congestie verdrijven. ...
Het verwarmen en aanvullen van Qi, het gezond houden en het versterken van het lichaam.

moxa 003
moxa 001
bottom of page