top of page
iStock-512753579_r.jpg

Cupping (vacussage) therapie

De functie van cupping: Cupping werkt op de oppervlaktehuid van het lichaam, waarbij de functies van de organen worden aangepast door de algemene effecten op de organen, meridianen, qi en bloed, waardoor het lichaam wordt versterkt, het kwaad wordt geëlimineerd en yin en yang in balans worden gebracht.
Tijdens de zelfaanpassing van het lichaam veroorzaakt cupping-therapie het bevorderen van Qi en de bloedcirculatie, het ontspannen van spieren en collateralen, het verminderen van zwelling en pijn, het verdrijven van wind en ontvochtiging, enz. Het werkt als een goedaardige stimulus en bevordert het lichaam om weer normaal te worden.

Bevordert de bloedcirculatie en verwijdert bloedstasis: ‘Als er geen pijn is, zal er geen pijn zijn, maar als er pijn is, zal er sprake zijn van verstopping.’ Zodra de spieren, ligamenten en botten van het menselijk lichaam beschadigd zijn, zal er plaatselijk bloedstasis optreden, waardoor de stroom van Qi en bloed in de meridianen blokkeert. Als de bloedstasis niet verdwijnt, zal de pijn niet stoppen. Nu kan cupping op de overeenkomstige lokale acupunten de bloedstasis elimineren, nieuw bloed genereren, de meridianen deblokkeren en qi en bloed laten circuleren, waardoor het doel van "genezing zonder pijn" wordt bereikt.

Verwijdert warmte en vermindert zwelling: Volgens het principe van "hitte veroorzaakt ziekte" in de behandeling van de traditionele Chinese geneeskunde, kan het stimuleren van cupping-technieken ervoor zorgen dat het hittekwaad snel naar buiten komt om het doel van het opruimen van hitte te bereiken. Het wordt veroorzaakt door bloedstasis, hitte en zwelling.

 

huang meixian foto cupping therapie.jpg

Cupping-therapie behandelt:
1. Verkoudheid, hoest, epigastrische pijn, indigestie en andere medische ziekten;

2. Orthopedische ziekten zoals cervicale spondylose, stijve nek, lumbale hernia, lumbale spierspanning, frozen shoulder, reumatische pijn, enz.;

3. Menstruatiestoornissen, dysmenorroe, mastitis en andere gynaecologische ziekten;

4. Dermatologische ziekten zoals herpes zoster en eczeem;

5. Kiespijn, mandibulaire gewrichtsaandoening, keelpijn, enz.

bottom of page