top of page
iStock-512753579_r.jpg

Drijvende acupunctuur therapie
 

Drijvende naaldtherapie is een acupunctuurtherapie waarbij gebruik wordt gemaakt van drijvende wegwerpnaalden om acupunctuuractiviteiten uit te voeren, zoals vegen en verstrooien in de onderhuidse oppervlakkige fascia rond gelokaliseerde pijn.

Drijvende acupunctuurtherapie kan spieren deblokkeren en meridianen over een groot gebied en voor een lange tijd activeren, de stofwisseling bevorderen en het zelfgenezend vermogen van het lichaam stimuleren, waardoor het lichaam zonder medicatie kan genezen. Het heeft de voordelen van brede indicaties, Het heeft de kenmerken van vrijwel geen pijn, snel en nauwkeurig genezend effect en geen bijwerkingen. Deze therapie stimuleert 20-30 keer het gebied met los bindweefsel onder de huid dan traditionele acupunctuur, waardoor de werkzaamheid ervan ook aanzienlijk wordt.

Drijvende acupunctuurtherapie wordt voornamelijk gebruikt voor
de behandeling van nek-, schouder-, taille- en beenpijn veroorzaakt door ongemakkelijke spieren en bloedstagnatie, evenals enkele interne en gynaecologische diverse ziekten. Het heeft goede toepassingsvoordelen op trauma- en pijnafdelingen.

Indicaties:

Vanwege het snelle effect wordt drijvende acupunctuur klinisch vaak gebruikt bij peesblessures. Bijvoorbeeld: frozen shoulder, cervicale spondylose, tenniselleboog, tenosynovitis, kniegewrichtspijn, lumbale hernia, hielpijn, postoperatieve disfunctie in de orthopedie, enz. Bovendien zijn sommige inwendige ziekten ook voordelen van drijvende naalden: Epigastrische pijn (gastritis), dysmenorroe, hoest, astma-aanvallen, urineverlies bij vrouwen van middelbare en oudere leeftijd, enz.

bottom of page